ro en hu

Sutomore

sutomore Se afla la 6 km de Bar, este o statiune cu plaje cu nisip si o linie costala de 2 km.

De-a lungul promenadelor se gasesc o multime de restaurante, cafenele, baruri si magazine de tot felul, care ademenesc turistii sa isi petreaca vacanta in acest orasel frumos si vesel.

Pe langa numeroasele monumente istorice, biserica Sf. Tekla ce are 2 altare: unul ortodox si unul catolic si bastioanele de la manastirea Benedictine de la Ratac, sunt 2 obiective ce nu trebuie ratate. Dintre cele mai importante si mai frumoase obiective turistice ale Muntenegrului mentionam: Sveti Stefan - insula milionarilor, Herteg Novi, Pestera Albastra, manastirea Ostrog, parcul national Durmitor.


Bar

bar Este un port aglomerat pentru toata regiunea Serbia - Muntenegru. Aici navele sosesc din Bari Italia si alte orase de la Mediterana, dar este si o binecunoscuta statiune turistica cu o viata de noapte foarte animata: multe baruri, restaurante si discoteci. Distanta dintre Sutomore si Bar este de 11 km si poate fi parcursa in aproximativ 15 minute.

In Bar nu lipseste nimic. Romanticii se pot plimba prin dumbravele de maslini, ale caror fructe se numara printre cele mai bune din zona Adriaticii. Nici iubitorii de sporturi nu vor avea ocazia sa se plictiseasca, avand posibilitatea de a alege din sporturi acvatice, subacvatice, atletice. In august va puteti inscrie la renumitul maraton de inot, lung de cinci kilometri.


Budva

budva Budva este probabil cel mai vizitat oras din Muntenegru. Are aproximativ 8000 locuitori iar lungimea totala a plajei atinge 25 km. Lungimea totala a plajei si a portului orasului este conturata de promenada lata plina de viata 24 de ore pe zi. Veti gasi aici baruri, restaurante, pizzerii, gherete cu inghetata si mai ales suveniruri, care se pot gasi in orice statiune mediteraneeana, ca de exemplu vederi, prosoape, incaltaminte, tricouri, bratari, lantisoare, creatii din scoici, jucarii, rochite, slipi etc.

Budva este in acelasi timp si centrul distractiei continue, al vietii de noapte si activitatilor culturale. Cu siguranta nu va veti plictisi aici, mai ales ca sunt pregatite pentru dumneavoastra activitati sportive, festivaluri, parcuri de distractie si mai ales o atmosfera foarte placuta.


Petrovac

petrovac O frumoasa statiune litorala, se situeaza la 16 km de Budva si 8 km de Sveti Stefan.

Se afla intr-un golf cu plaje nisipoase si este delimitata de o fasie subtire de padure de pini. Este o destinatie mai linistita si are 600m de plaja cu nisip. La aproximativ 1000m in larg se afla doua insule mai mici: Sf. Duminica si Katich, care infrumuseteaza peisajul litoralului.

Plajele splendide si marea curata si calda vor contribui la o vacanta placuta si relaxanta. Distanta dintre Sutomore si Petrovac este de 13 km si poate fi parcursa in aproximativ 15 minute.


Ulcinj

ulcinj Ulcinj este un fost oras al piratilor ce se afla doar la cativa kilometri de granitele cu Albania. In jurul orasului nu sunt munti, doar campii si pamanturi agricole, unde se cultiva in cantitati foarte mari maslini, citrice, cereale, vie si fructe. Pentru Ulicinj sunt tipice pietele aglomerate si pline de viata. Veti gasi aici de toate: fructe, legume, carne, branzeturi, muzica, bijuterii si orice altceva va trece prin cap.

Plaja Mare, are o lungime de peste zece kilometri. Nisipul sau este benefic pentru persoanele care sufera de boli ale aparatului locomotor, datorita continutului sau de minerale. Cei ce iubesc sportul pot practica windsurfing si pescuitul. Gasim aici si Plaja Municipala, Plaja Mica, dar si Plaja Femeilor, unde barbatilor le este interzisa intrarea.


Sveti Stefan

sveti stefan Sveti Stefan este o localitate renumita pentru linistea adevarata a unei vacante. Distanta dintre Sutomore si Sveti Stefan este de 23 km si poate fi parcursa in aproximativ 25 minute.

Casele pescaresti autohtone au fost transformate in apartamente de lux, ce formeaza complexul pentru turistii mai mobili. Veti gasi aici centre comerciale, casinouri, restaurante, bazine, terenuri de joaca.

In principiu, Sveti Stefan, este un mare complex hotelier, astfel incat daca nu sunteti cazat aici, veti fi nevoit sa platiti bilet de intrare, asta si pentru plaja hotelului.


Dubrovnik

dubrovnik Orasul Dubrovnik este supranumit "Bijuteria Arhitectonica a Adriaticii" si "Perla Adriaticii".

Din anul 1979 centrul istoric al orasului Dubrovnik a fost inclus in patrimoniul UNESCO. Orasul este cu siguranta unul din cele mai romantice si frumoase din Marea Mediterana. Orasul vechi este inconjurat de inalte ziduri de aparare avand multiple bastioane si turnuri. Trecand de aceste ziduri veti patrunde intr-o lume complet diferita, stradute inguste, pietruite, pline de flori, multiple piate cu fantani arteziene dar si cladiri impozante precum: Biserica Sf. Vlahoo, Palatul Rectorilor, Turnul Ceasului, Fantana lui Onofrio, Biserica Franciscana si Sinagoga.

Dubrovnik dispune de un mare port la care acosteaza iahturile private, dar si dintre cele mai spectaculoase, moderne si spatioase nave de croaziera.


gazduire web dezvoltare web