ro en hu

Rolunk

A villa Brca negyedben található, 600 m távolságra a strandtól, Sutomorén belül. A hely nagyon ismert a szép homokos, kavicsos strandjairól, gazdag növényzetéről és főleg a stabil időjárásáról.

Itt a szálloda komplexumok sokaságával találkozhatnak, egy egyedi jellegű természet, jó a környékben egyet sétálni. A strand nagyon kereset úti cél nyáron, ugyanakkor a Podgoricai ifjuság, Montenegró fővárosa, egyik kedvenc helye.

A legfestőibb partok közé sorolhatjuk a kb. 1250 méter hosszú Sutomorei partot, az Arany Partot aranyszínű homokjával. Ez egy csodálatos és nagyon romantikus part sűrű tűlevelű fenyőerdővel kőrül véve. Az itteni parton bárokat és éttermeket találhatnak. Az egász Barska Riviérán sokszámú éttermeket, kávézókat es diszkókat, ahol a kellemes nyári hangulat uralkodik és a helybéli lakosság a vendégszeretetről híres.

Ha Sutomoreban járnak feltétlenül meg kell látogatni a dupla oltáros Szent Tekla Templomot ahol, mint Katolikus, mint Ortodox miséket tartanak. Egy nagyon szép kirándulást tehetnek a Ratac félszigetre, ahol sok féle olajbogyó gyümölcsöskertet es tűlevelű fenyőfaerdőt fedezhetnek fel a Benedek-rendi templom romjai mellet, az ugynevezet Vörös Partot, amely valóban vörös – a vörös kavicsok és a víz alatti kövek úgy néznek, ki mintha a tenger vörös lenne. Semmi sem lehetne ennél káprázatosabb egy szerelmes párnak.

A Vörös Partot nem az egyedüli szép strand. Szamós kicsi és magányos strand található itt, mint példaul a majdnem egy kilométeres Zlatna Obala, amelyik homokja reumatikus betegségben szenvedő embereken segít.

Elhelyezkedés

villa location
Sutomore az csak 6 km távolságra Bar-tól, az Adria-Ténger partján, 1827 fős lakosággal.

Éghajlat

sutomore climate
Sutumore a Rumijie Hegységektől van védelmezve a rossz időjárástól és kedvezőtlen időjárási körülmények töl.
Nyáron nagyon ritkán esik az eső, Júliusban és Augusztusban pedig szinte soha. Télen nincs fagy és sohasem havazik.

Általános tudnivalók

general interest
Sutomore kiváló hely a romantikusoknak és családoknak, akik egy nyugott nyaralásra vágynak a tengerparton, kirándulásokkal a természetbe.

Facebook

gazduire web dezvoltare web