ro en hu

Sutomore

sutomore Rendelkezi egy 2 km hosszú stranddal, 6 km távolságra található Bar-tó.

A sétány mentén számos éttermeket, kávézókat és bárokat és mindenféle ajándék üzleteket találhatnak a turistákat csalogatják a nyaralásukat eltölteni ebben a gyönyörű és vidám kiss városban.

A számos történelmi emlékek mellett a kétoltáros Szent Tekla Templomot: az egyik Ortodox a másik Katolikus és a Benedek-rendi kolostor bástyái Ratac-bol két látnivaló, amit semmiképp nem szabad elszalasztani. Montenegró legfontosabb és legszebb látnivalói közül megemlíteni szeretnénk: Sveti Stefan – a milliomosok szigéte, Herteg Novi, a Kék barlangot az Ostrog kolostor és a Durmitor Nemzeti Park.


Bar

bar Egy forgalmas kikötő az egész Szerbia-Montenegró régió számára. Hajók ide érkeznek Baribol, Olaszországból és más Adriai-tenger városból. A város egyben egy jól ismert turisztikai üdülőhely nagyon nyüzsgő éjszakai élettel: számos bárokkal, éttermekkel és diszkókkal. A Sutomore és Bar közötti távolság mindössze 6 km és körülbelül 10 perc kocsival.

A romantikusok az olajfaligetekben sétálhatnak, amelyek gyümölcsei a legjobbak közé tartoznak az Adrián. A sport kedvelőinek sem lessz esélyük unatkozni számukra választani lehet számos vízi sportok közül, víz alatti sportok, és az atlétikai sportok közül. Augusztusban lehet regisztrálni a híres öt kilométer hosszú úszó maratonra.


Budva

budva Budva talán a leglátogatottabb város Montenegróban. A város körülbelül 8000 lakossal dicsekszik és a part teljes hossza 25 km. A part és a város kikötőjének teljes hosszán nagy élettel teli sétány, a nap 24 órájában. Itt található sok bárokat, éttermeket, pizzériákat, fagylaltozókat és különösen szuvenírekkel, amely minden mediterrán üdülőhelyen megtalálható, mint például képeslapok, törölközők, lábbelik, pólók, karkötők, nyakláncok, kagylóalkotások, játékok, női ruhák, fürdőruhák, stb.

Budva a szórakozás, az éjszakai élet és a kulturális tevékenységek központja. Biztosan nem fognak unatkozni itt.


Petrovac

petrovac Egy gyönyörű tengerparti üdülőhely, 16 km-re Budvatol található és 8 km-re fekszik Sveti Stefan-tol.

Petrovac egy homokos strandokkal díszített öbölben található és egy vékony fenyves erdőcsík határolja. Ez egy nyugodtabb hely és egy 600 méterres homokos strandal rendelkézik. Körülbelül 1000 m távolságra a parttól létezik két kisebb sziget: St. Vasárnap és Katich, amelyek a part a tájképét megszépítik.

A csodálatos strandok és a tiszta és meleg tenger hozzájárulnak a kellemes és pihentető nyaraláshoz a Sutomore és Petrovac közötti távolság 13 km.


Ulcinj

ulcinj Ulcinj egy egykori kalóz város, amely csak néhány kilométerre fekszik az Albán határtol. A város körül nincsenek hegyek, hanem mezők és termőföldek, ahol nagy mennyiségben termelnek Olivát, citrust, gabonafélék, szőlő-és gyümölcsféléket. Ulicinj-ra a zsúfolt és nyüzsgő piacok jellemzőek. Itt mindent találni: gyümölcs, zöldség, hús, sajt, ékszerek és bármi mást.

A nagy strand több mint 10 kilométer hosszú. A homokkedvező hatású mozgásszervi betegségekben szenvedő emberek számára, ásványi anyag tartalmának köszönhetően. Akik a sportokat szeretik, gyakorolhatják a széllovaglás és a halászattot. Itt találhatjuk a Városi strandot, a Kiss strandot és a Női strandot ahol a férfiaknak tilos a belépés.


Sveti Stefan

sveti stefan Sveti Stefan az igazi nyaralási nyugalmáról híres település. Sutomore és Sveti Stefan Közötti távolság 23 km.

A helyi halász házakat átalakították luxus apartmanokká. Itt találhatók bevásárló központok, kaszinók éttermek, medencék, játszóterek.

Alapvetően Sveti Stefan egy nagy szálloda komplexum, a szálloda strandján fizetni kell a belépésért.


Dubrovnik

dubrovnik Dubrovnik városának a beceneve" az Adria építészeti ékszere "vagy" az Adria gyöngyszeme".

1979 óta Dubrovnik város történelmi központja, bekerült az UNESCO örökségi listájára. A város minden bizonnyal a Földközi-tenger az egyik legromantikusabb és legszebbje. A régi város körül magas védelmi falak veszik körül többféle bástyákkal és tornyokkal. Ezeknek a falaknak tullépése után egy teljesen más világba fognak belépni, szűk macskaköves utcák, tele virágokkal, többféle terek szökőkutakkal, valamint impozáns épületek, mint például: a Szent Vlahoo Templom, a Rektori Palota, az Óra Torony Onofrio kútja, a Ferences templom és a zsinagóga.

Dubrovnik egy nagy kikötővel rendelkézik ahol a privát jachtok és leglátványosabb korszerű és tágas tengerjáró hajók dokkolnak.


gazduire web dezvoltare web